Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Membina, mengurus My Citation, dan meningkatkan citation dalam indeks Google Scholar (GS) dalam kalangan Sarjana Pendidikan Islam

Jasmi, Kamarul Azmi (2014) Membina, mengurus My Citation, dan meningkatkan citation dalam indeks Google Scholar (GS) dalam kalangan Sarjana Pendidikan Islam. In: Bengkel Pemantapan Akademik, 10-11 Oktober 2014, Mahkota Hotel, Melaka. (Unpublished)

[img] PDF (Fulltext)
1MB

Abstract

Kertas kerja ini pada bahagian awal adalah menfokuskan perbahasan kepentingan indeks Google Secholar dalam database My Citation, kiraan citation, h-index, dan i10-index, serta sumber utama penjanaan dan pembinaan database ini. Setelah itu, perbincangan mula difokuskan kepada pembinaan database My Citation, langkah kemasan, dan cara membetulkan maklumat data yang terdapat dalam database. Tumpuan perbincangan juga diberikan untuk menambahkan tulisan akademik yang masih belum diindeks dengan fokus kepada penjanaannya daripada sumber Instituional Repository di Institut Pengajian Tinggi. Akhir sekali, fokus perbahasan juga diberikan kepada cara meningkatkan citation terhadap tulisan akademik yang telah diindeks dalam My Citation tersebut.

Item Type:Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects:L Education > LB Theory and practice of education > LB2300 Higher Education
L Education > LB Theory and practice of education > LB2801-3095 School administration and organization
L Education > LC Special aspects of education > LC5201 Education extension. Adult education. Continuing education
Divisions:Islamic Civilisation
ID Code:42263
Deposited By: Dr. Kamarul Azmi Jasmi
Deposited On:13 Oct 2014 02:01
Last Modified:26 Jun 2016 07:37

Repository Staff Only: item control page