Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Memperkasakan kepustakaan dalam Pendidikan Islam dan Pengajian Islam di Malaysia melalui perantaraan penggunaan Perisian Endnote

Jasmi, Kamarul Azmi (2014) Memperkasakan kepustakaan dalam Pendidikan Islam dan Pengajian Islam di Malaysia melalui perantaraan penggunaan Perisian Endnote. In: Bengkel Endnote dalam Penulisan Akademik, 25 Oktober 2014 , Dewan Pengajian Siswazah, T07, Fakulti Tamadun Islam, Universiti Teknologi Malaysia. (Unpublished)

[img] PDF (Fulltext)
765kB

Abstract

Kerta kerja ini membincangkan secara khusus penulisan akademik dan penggunaan perisian Endnote dalam tulisan akademik tersebut. Faedah penggunaan perisian Endnote dari penjimatan masa, kosong silap dalam penulisan rujukan, perancakan pembinaan kepustakaan dalam bidang Pendidikan dan Pengajian Islam, dan peningkatan profesionalisme para pensyarah dan para pelajar pelajar dalam bidang dalam penulisan. Turut dikupas secara mendalam dalam kertas kerja ini ialah penghuraian cara pamasangan Endnote, pengendaliannya, dan pengubahsuaiannya berdasarkan gaya rujukan dalam penulisan akademik khususnya di Fakulti Tamadun Islam, Universiti Teknologi Malaysia dan umumnya dalam bidang Pendidikan Islam dan Pengajian Islam di Malaysia.

Item Type:Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects:L Education > LB Theory and practice of education > LB2300 Higher Education
Divisions:Education
ID Code:41175
Deposited By: Dr. Kamarul Azmi Jasmi
Deposited On:23 Nov 2014 16:07
Last Modified:14 May 2015 11:31

Repository Staff Only: item control page