Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Budaya penyelenggaraan kemudahan kolej di kalangan mahasiswa: kajian kes di Kolej Melati, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam

Muhamad Darus, Fairus (2006) Budaya penyelenggaraan kemudahan kolej di kalangan mahasiswa: kajian kes di Kolej Melati, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam. In: National Student Development Conference (NASDEC) 2006, 8-9 August 2006, Kuala Lumpur, Malaysia. (Submitted)

[img]
Preview
PDF (Fulltext)
48kB

Abstract

Pelbagai kemudahan dan perkhidmatan disediakan oleh pihak pengurusan kolej demi memastikan keselesaan mahasiswa yang menginap di kolej kediaman. Sikap mengambil mudah atau tidak endah di kalangan penghuni kolej kediaman akan kerosakan kecil terhadap kemudahan yang disediakan mengakibatkan kerosakan tersebut menjadi serius sehingga tidak dapat dibaiki dan perlu diganti baru. Hal sebegini juga menyebabkan kos penyelenggaraan dan pembaikan menjadi tinggi. Kertas kerja ini membentangkan perkongsian pengalaman budaya penyelenggaraan kemudahan kolej dikalangan mahasiswa yang berlaku di Kolej Melati, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam.

Item Type:Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords:Budaya penyelenggaraan; kolej kediaman; Universiti Teknologi MARA (UiTM)
Subjects:H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor
L Education > L Education (General)
ID Code:380
Deposited By: Haliza Zainal
Deposited On:16 Feb 2007 14:52
Last Modified:23 Aug 2017 14:30

Repository Staff Only: item control page