Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Datin Seri Endon (Kdse) Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Bahru

Said, Hamdan and Md Nor, Nurul Asykin (2010) Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Datin Seri Endon (Kdse) Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Bahru. Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Datin Seri Endon (Kdse) Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Bahru . pp. 1-11. (Unpublished)

[img]
Preview
PDF
137kB

Abstract

Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti kepuasan mahasiswi terhadap kualiti kehidupan di Kolej Datin Seri Endon (KDSE). Dalam kajian ini kepuasan mahasiswi terhadap kualiti kehidupan ditinjau dari aspek persekitaran, kemudahan dan perkhidmatan, layanan staf dan Ahli Jawatankuasa Mahasiswi, pentadbiran pejabat pengurusan, keseluruhan pengalaman, pengawasan dan keselamatan, program dan aktiviti yang dijalankan, dan perkhidmatan kafeteria. Kajian diskritif ini menggunakan soal selidik yang diubahsuai dari kajian-kajian terdahulu sebagai instrumen kajian. Seramai 327 orang responden telah terlibat dalam kajian ini. Data yang dikumpul telah dianalisis dengan menggunakan perisian Statistical Packages for Social Sciences (SPSS) dan dipaparkan dalam bentuk kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa para siswi berpuas hati terhadap kualiti kehidupan di KDSE dalam kesemua lapan aspek yang dikaji. Kajian ini turut memberikan cadangan untuk tindakan susulan dan cadangan kajian lanjutan yang boleh dilakukan.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords: kepuasan mahasiswi, Kolej Datin Seri Endon (KDSE), kualiti kehidupan
Subjects:L Education > L Education (General)
Divisions:Education
ID Code:11038
Deposited By: Assoc. Prof Dr Azizi Yahaya
Deposited On:23 Nov 2010 02:35
Last Modified:10 Sep 2017 16:28

Repository Staff Only: item control page