Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Pembangunan Perisian Berasaskanweb Bagi Tajuk .The Structure Of The Atom. Untuk Matapelajaran Kimia Tingkatan Empat (Kbsm) Dengan Menggunakan Animasi Berkomputer

Mohd. Said, Mohd. Nihra Haruzuan and Sani, Mohd. Hazli (2010) Pembangunan Perisian Berasaskanweb Bagi Tajuk .The Structure Of The Atom. Untuk Matapelajaran Kimia Tingkatan Empat (Kbsm) Dengan Menggunakan Animasi Berkomputer. Pembangunan Perisian Berasaskanweb Bagi Tajuk .The Structure Of The Atom. Untuk Matapelajaran Kimia Tingkatan Empat (Kbsm) Dengan Menggunakan Animasi Berkomputer . pp. 1-9. (Unpublished)

[img]
Preview
PDF
164kB

Official URL: https://core.ac.uk/display/11786211

Abstract

Kajian ini adalah untuk membangunkan laman web ini berasaskan pembelajaran menggunakan animasi berkomputer dan menggunakan pendekatan pengajaran konstruktivisme mengenai tajuk Struktur Atom. Kandungan utama topik ini adalah menggunakan animasi berkomputer di dalam subtopik Jirim, Sruktur Atom, Isotop dan Kegunaannya dan Stuktur Elektronik Bagi Atom. Proses rekabentuk pula mengaplikasikan model ADDIE dan model ARCS. Laman web ini dibangunkan dengan menggunakan Microsoft FrontPage sebagai platform utama dan perisian sokongan seperti Macromedia Flash MX dan Adobe Photoshop CS. Diharapkan kajian ini dapat membantu para pelajar mengatasi masalah miskonsepsi dalam tajuk ini serta dapat dijadikan rujukan tambahan atau alternatif oleh para pelajar dan guru.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:animasi berkomputer, pengajaran konstruktivisme, Struktur Atom
Subjects:L Education > L Education (General)
Divisions:Education
ID Code:10850
Deposited By: Assoc. Prof Dr Azizi Yahaya
Deposited On:02 Nov 2010 20:17
Last Modified:02 May 2017 11:49

Repository Staff Only: item control page