Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Tahap Amalan Elemen Pengurusan Peperiksaan Dan Elemen Pengurusan Kokurikulum Di Sekolah Rendah Islam Hidayah, Johor Bahru

Hushin, Hassan and Ramli, Suhaimi (2010) Tahap Amalan Elemen Pengurusan Peperiksaan Dan Elemen Pengurusan Kokurikulum Di Sekolah Rendah Islam Hidayah, Johor Bahru. Tahap Amalan Elemen Pengurusan Peperiksaan Dan Elemen Pengurusan Kokurikulum Di Sekolah Rendah Islam Hidayah, Johor Bahru . pp. 1-6. (Unpublished)

[img]
Preview
PDF
69kB

Official URL: http://docplayer.net/43458122-Tahap-amalan-elemen-...

Abstract

Sekolah Rendah Islam Hidayah adalah sebuah sekolah swasta di bawah rangkaian SekolahIslam Hidayah yang menawarkan pendidikan bersepadu KBSR dengan menggabungkan matapelajaranakademik dan juga deeniah bagi pelajar-pelajarnya. Kajian yang dijalankan oleh penyelidik dilakukanadalah untuk mengenalpasti tahap amalan oleh pihak sekolah terhadap elemen pengurusan peperiksaandan elemen pengurusan kokurikulum. Bilangan responden yang terlibat dalam kajian ini adalah seramai68 orang dan hasil kajian ini diproses dengan menggunakan perisian Statistical Package for SocialScience Version 15.0 for Windows ( SPSS ). Hasil analisis menunjukkan tahap amalan elemen pengurusanpeperiksaan dan elemen kokurikulum di Sekolah Rendah Islam Hidayah berada pada tahap tinggi.Penyelidik juga menyarankan cadangan untuk kajian lanjutan disertakan untuk tujuan penambahbaikan.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:akademik, deeniah, Sekolah Rendah Islam Hidayah
Subjects:L Education > L Education (General)
Divisions:Education
ID Code:10749
Deposited By: Assoc. Prof Dr Azizi Yahaya
Deposited On:25 Oct 2010 23:41
Last Modified:13 Mar 2017 12:10

Repository Staff Only: item control page