Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Kediaman Tun Fatimah, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor

Said, Hamdan and Talam @ Talab, Priscilla (2010) Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Kediaman Tun Fatimah, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor. Kepuasan Mahasiswi Terhadap Kualiti Kehidupan Di Kolej Kediaman Tun Fatimah, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor . pp. 1-8. (Unpublished)

[img]
Preview
PDF
29kB

Abstract

Kajian ini bertujuan untuk mengenalpasti kepuasan mahasiswi terhadap kualiti kehidupan di Kolej Kediaman Tun Fatimah. Kepuasan mahasiswi terhadap kualiti kehidupan ini ditinjau dari enam aspek iaitu persekitaran, kemudahan dan perkhidmatan, layanan staf dan ahli jawatankuasa mahasiswi kolej kediaman, pentadbiran pejabat, pengawasan dan keselamatan, dan program dan aktiviti pembangunan yang dijalankan. Kajian deskriptif ini menggunakan soal selidik daripada kajian terdahulu (Mohd Nazaruddin Bin Mohd Ali, 2008) sebagai instrument kajian dan seramai 310 orang responden Kolej Tun Fatimah yang dipilih secara rawak terlibat dalam kajian ini. Data dianalisa dengan menggunakan perisian Statistical Packages for Social Sciences (SPSS) dan dapatan dinyatakan dalam bentuk kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa mahasiswi berpuas hati terhadap kualiti kehidupan di Kolej Tun Fatimah dalam semua enam aspek yang dikaji. Kajian ini juga memberikan cadangan untuk menambahbaik tahap kepuasan mahasiswi terhadap kualiti kehidupan di kolej kediaman dan cadangan untuk kajian lanjutan yang boleh dilakukan.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:Kolej Kediaman Tun Fatimah, kepuasan mahasiswi
Subjects:L Education > L Education (General)
Divisions:Education
ID Code:10289
Deposited By: Assoc. Prof Dr Azizi Yahaya
Deposited On:13 Sep 2010 04:51
Last Modified:31 Jul 2017 11:53

Repository Staff Only: item control page