Universiti Teknologi Malaysia Institutional Repository

Kesan minuman jus oren terhadap daya tahan kardiovaskular atlit

Zainuddin, Zainal Abidin and Kong, Chee Onn (2006) Kesan minuman jus oren terhadap daya tahan kardiovaskular atlit. In: Eksplorasi Aspek Sains Dalam Sukan. Penerbit UTM, Johor , pp. 25-39. ISBN 978-983-52-0511-8

[img]
Preview
PDF (Abstract)
61Kb

Official URL: http://www.penerbit.utm.my/bookchapterdoc/FP/bookc...

Abstract

Makanan terdiri daripada bahan pejal dan cecair. Pelbagai pengkajian berkaitan dengan aspek pemakanan termasuklah aspek nutrien makanan dan kesan selepas pengambilan makanan itu. Nutrien adalah bahan-bahan kimia yang boleh didapati dalam makanan yang diperlukan oleh kita untuk hidup. Nutrien boleh dibahagikan kepada beberapa kelas iaitu nutrien bertenaga, vitamin, bahan mineral dan air.

Item Type:Book Section
Subjects:L Education
Divisions:Education
ID Code:25714
Deposited By: Liza Porijo
Deposited On:25 May 2012 04:10
Last Modified:03 Jun 2014 08:44

Repository Staff Only: item control page